De oerversie van STEAL werd in 2000 opgericht door een aantal vrienden die gewoon lekker muziek wilden maken.

ER werd gekozen voor een classic rock opzet, met ruimte voor de blues. Er werd een leuk repertoire gemaakt, en er werd gezocht naar een zanger.

In maart liep Wim Collee de studio in en STEAL was kompleet. ER werd gerepeteerd en soms een voorzichtig optreden gegeven. Tot 2008.

Door omstandigheden moest Wim afscheid nemen, en STEAL viel langzaam uiteen.

Toch bleven Piet Komin (bas ) en Ruud van de Valk ( gitaar )er geloof in houden. In een soort van aangepaste versie gingen ze door, maar het vuur was weg.

Tot Piet in 2010 Wim weer tegen het lijf liep. Deze had zojuist een aantal theaterproducties meegedraaid ( oa TGD ) en had wel weer zin om muziek te gaan maken.

Er werd gezocht naar een nieuwe gitarist en een nieuwe drummer. Die werden gevonden in Bennie Houtkamp en Ben Mulder.

Op dat moment gebeurde er iets met de sound van STEAL. Er werd wat beter naar materiaal gekeken en na drie weken stond het eerste optreden al voor de deur, in het centrum van Amsterdam tijdens Koninginnedag.

Door het uitvallen van Ruud werd Alex Vermeulen ( toetsenist ) aangetrokken en de STEAL sound werd nog meer eigen gemaakt.

Veel optredens volgden en het repertoire bestond inmiddels uit punk, new wave en rock klassiekers.

In 2014 trad STEAL op in een vol Manifesto, en ze maakte daar een live dvd van, die in een mum van tijd uitverkocht was.

De opbrengst ging naar een goed doel. In 2015 doet STEAL mee aan de grote prijs van Lutjebroek en wonnen deze overtuigend.

Zodoende mocht de band in 2016 voor MOKE aantreden op het grote podium.

Datzelfde jaar werd STEAL verkozen tot beste band op het Helden van West-Friesland festival. Inmiddels was de band uitgebreid met twee zangeressen.

Inmiddels hebben ze hun vaste eigen avond op Koningsnacht bij Cafe t’Sluisje, waar altijd flink uitgepakt word qua lichtshow, al drie keer Frankrijk aangedaan, alwaar ook een eigen camping verzorgd word, en spelen ze van kroegen tot festivals. Laatst nog tijdens de rock100 in PalmBeach.

Inmiddels bestaat STEAL nog uit zes personen, maar het knalt nog steeds. Nu, mag Wim eindelijk voor het eerst in zijn “eigen” stadje spelen, en wel tijdens Zuiderzeepop 2019. Een ding is duidelijk, het dak moet eraf.

STEAL is:

Wim Collee – zang

Piet Komin – Bas

Bennie Houtkamp – Gitaar

Ben Mulder – Drums

Alex Vermeulen – toetsen

Sasja de Vos – zang

https://stecwf.nl/zuiderzeepop-tickets/