Les hommes du Nord is een acoustische formatie, momenteel bestaande uit vier personen.

Wim  ( zanger ) ontmoette Jan Dick ( gitaar ) in 2014 tijdens een tribute avond. De band van Wim, STEAL, had tijdelijk een gitarist minder, en Jan Dick viel in.  Na de tribute ( the Scene ) bleek dat beide heren een voorliefde hadden van Franse muziek, maar dan wel van deze tijd. Nog dezelfde avond werden er plannen gemaakt om ooit eens iets daarmee te doen.

Vervolgens duurt het tot eind 2017, tot er tijd, ruimte en er concreet echt plannen waren om dit idee ten uitvoer te brengen, met als doel om het dan ook in Frankrijk ten gehore te brengen.

Begin 2018 werd Dustin (piano, toetsen ) bij de toen nog naamloze groepje gevraagd. Wim kon Dustin van het New Years After project van P3 ( Purmerend)  en de drie spelen vanaf dat moment heerlijk wekelijks in de woonkamer van Wim.

Maar er ontbrak nog iets. En daar kwam Christoffel ( bas) om de hoek kijken. Via muzikantenbank gevonden, en na een avond samen spelen, niet meer weg te denken uit dit groepje.

Naast het Franse materiaal van oa Bruel, Aubert, Noir Desir en Stromae, vonden ook veel Englse en Nederlandse liedjes hun weg binnen de groep. En de repertoire lijst word langzaamaan groter.

Van Acda en de Munnik, naar Coldplay, van Howard Jones naar Ten Sharp en weer terug naar Oasis en de Editors, en dat allemaal acoustisch.

Inmiddels hebben Les Hommes hun Franse optreden al achter de rug, en dat was een succes. Een herhaling is op hande zijnde.

Les Hommes du Nord zijn:

Wim Collee – zang

Jan-Dick den Das – gitaar

Dustin Lobato – piano, toetsen

Christoffel Klimbie – bas, contrabas