De band werd na muziekavonden van de mannen in 1997 opgericht.

Ze begonnen met Skiffle en Jugg style te spelen. De eerste bandleden waren André Visser(arcordeon.zang) Cor van Sliedregt (dobro) Jan de Boer (gitaar mondharmonica) Martin Starrenburg ( gitaar en zang) Simon Breed (wasbord.zang) Willem Breed ( T-kist *bas*) en Paul van Gelder (Banjo, gitaar, mondharmonica en zang)


In het begin een zooitje bij elkaar gerooide mannen die mooie muziek wilden maken. Na 2 a 3 optredens verliet André de band om Ierse muziek te spelen en 2 luide instrumenten in 1 band klonk niet zo mooi.

Cor kocht zich in 2005 uit de band en in 2006 door ziekte van de eerste Jan moest de band een vervanger zoeken en vond al gauw hun 2de Jan. Gitarist Jan Visscher, speelde voorheen Jazzmuziek.

De 3de Jan kwam in 2012 erbij. Jan Jeltes een echte Henkhuuser vulde de band aan met leuke gitaarloopjes en percursiewerk.

In 2014 verliet ook Simon de Enkhuizerse band. Hierdoor zijn de T-kistspeler en banjo speler de langst zittende bandleden.

Deze ras muzikanten spelen Americana Country Jugg Skiffle Punk Folk, Akoestisch.

Een zooitje bij elkaar dat gezellige muziek ten gehore brengt, op een geheel eigenwijze manier!
Met een enthousiasme, dat zelfs de meest chagrijnige hond mee gaat dansen.

Met Paul van Gelder, die denkt dat hij Little Richard is, Jan Jeltes , die denkt dat hij Louis Armstrong is, Willem Breed, die zelfs uit *dat ding* geluid krijgt en Jan Visscher, die denkt dat hij zich zelf is.

Paul zijn biologische vader kwam uit Alabama en die lelijke knauw raakt hij nooit meer kwijt. Hij was jarenlang bij de VARA dj in de radio nachten toen die nog swingden.

Willem Breed, een bouwvakker die al jaren aan de weg timmert en sinds 1997 ijverig bast. Jan Jeltes, wereldberoemd als Rock’n Roll gitarist in de regio. Jan Visscher, was slaggitarist bij diverse Jazzbandjes.


BOTTLE UP & GO! Banjo, mondharmonica ,gitaar- Paul van Gelder, T-kist – Willem Breed, Percussie, gitaar, zang- Jan Jeltes, Gitaar,banjolele- Jan Visscher.


https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/Zuiderzeepop