In september 2015 besluit gitarist en kunstenaar Michiel Tan terug te komen naar Nederland vanuit het idyllische Griekse eiland Kythera. Hij meldt dat op sociale media.

Enkele van de oude bandleden uit Billies (http://billies.net/), Danny en Patrick, lezen mee. Nog vóór hij terug is, richten zij een nieuwe band op met oude leden: Patrick, Danny, Rakendra, Marc en Harmen. Billies’ Mustangs is geboren. Volgt een weekend jammen en opnemen in het Belgische plaatsje Nidrum.


Na wat verschuivingen is dit de bezetting:
Patrick Goudriaan (Billies) gt,vc Danny Werner (B.) vc, kb, gtMichiel Tan (B.) gt, vcDirk Jan Kruijt (1) bs, vcIke Henry Freeman (1) dr, vcLeontien Werner-Wafelman (1) vc, pcEdgar Mac-donald (1) pc, dr, vcRené van der Linden (1) bh, vcMarc Spee (B.) pcHarmen Wijntjes (B.) dr Leontien – die mee was naar Nidrum – gaat steeds vaker achtergrond zingen.

Rakendra wil zich liever niet vastleggen, maar blijft betrokken bij het creatieve proces. Dirk Jan wordt erbij gehaald door bassist Harmen, die in Billies Mustangs wil drummen in plaats van Baaf.


Helaas heeft Harmen het te druk. Danny en Michiel zien Ike drummen en vragen hem mee te doen. Marc is vaak niet in de gelegenheid om mee te doen. Edgar wordt gescout en vindt het gezellig. Hij neemt de percussie voor zijn rekening en zo nodig ook de drums. René is een vaste podiummakker van Danny. Hij blaast en zingt graag mee.

Een groot deel van het Billies repertoire wordt met verve uitgevoerd. Daarnaast ontwikkelt zich steeds meer nieuw materiaal. We zijn niet vies van stijlwendingen.


De enkele covers vormen een eerbetoon aan inspiratiebronnen
Vanaf mei 2016 treden we regelmatig op.